Search for:

Segur que gairebé tots ens hem trobat algun cop amb el problema d’haver esborrat de manera accidental algun arxiu, document o carpeta del nostre ordinador, tauleta o telèfon mòbil. En aquest apunt tècnic descobrirem com podem recuperar aquestes dades esborrades des dels sistemes operatius Windows i Android.
Avui dia, és força sovint que emmagatzemem una gran quantitat d’informació en els nostres dispositius, des de fotografies, documents escrits, arxius personals i professionals, vídeos, etc. Encara que tenim al nostre abast una gran varietat de dispositius d’emmagatzematge extern, com a discos durs o memòries USB, o fins i tot el núvol, la majoria d’usuaris tendim a ocupar la major part de la memòria d’emmagatzematge dels nostres dispositius.

El veritable problema es produeix quan per una distracció o error esborrem algun d’aquests arxius, no hem fet una còpia de seguretat i no aconseguim recuperar-ho. Per sort, encara que no és visible per a nosaltres, aquesta informació sol deixar un rastre o traça o no és esborrada completament dels nostres dispositius, per la qual cosa podem tractar de recuperar-la, fent ús d’eines disponibles en el propi sistema.

Com recuperar arxius esborrats en Windows 10

Nem a veure a continuació les diferents opcions de les quals disposem per a recuperar aquests arxius esborrats:

01. Restaurar des de la paperera de reciclatge.
A vegades, esborrem arxius per una distracció o error o perquè creiem que no els necessitarem més.
Quan ho fem aquests arxius van directes a la paperera de reciclatge del nostre equip.
Per defecte, aquests arxius romandran en la carpeta un total de 93 dies.

Nem a veure a continuació les diferents opcions de les quals disposem per a recuperar aquests arxius esborrats:

Restaurar des de la paperera de reciclatge. A vegades, eliminem arxius per una distracció o error o perquè creiem que no els necessitarem més. Quan ho fem aquests arxius van directes a la paperera de reciclatge del nostre equip. Per defecte, aquests arxius romandran en la carpeta un total de 93 dies.

Si fem doble clic sobre la icona de la paperera podrem accedir al seu interior, on veurem tots els arxius que encara no han estat eliminats permanentment.

02. Al fer clic sobre amb el botó dret del ratolí sobre una de les imatges, apareix l’opció Restaurar

Print Friendly, PDF & Email