Windows 11 22H2 ‘Sun Valley 2’

Des del seu llançament a l’octubre de l’any passat, Windows 11 ha rebut diverses millores, entre les quals s’inclouen el suport per a aplicacions d’Android, el nou Mitjana Player, el nou bloc de notes i més. No obstant això, altres novetats arribaran més endavant enguany. Microsoft està treballant en la primera gran actualització del seu nou sistema operatiu.

Si bé Windows 10 i Windows 11 reben diverses actualitzacions al llarg de l’any, entre les quals es troben els “dimarts de pegats”, una vegada cada dotze mesos acullen una posada a punt important, centrada en oferir noves característiques. En el cas del SO més recent de Microsoft aquesta es coneix com 22H2 i està programada per a arribar enguany.

Cap a un Windows 11 més coherent

No és cap secret que Windows 11 va sortir al mercat amb moltes millores pendents. Algunes característiques del nou sistema operatiu semblaven que s’havien fet un ” COPIA I ENGANXAR” de Windows 10. Ara tot sembla indicar que amb l’actualització 22H2 Microsoft abordarà gran part d’aquestes discrepàncies visuals per a fer que la interfície gràfica sigui més coherent.

Nou Administrador de tasques: el programa informàtic que ens permet monitorar els recursos del nostre sistema i saber quines aplicacions i processos estan executant-se porta des de Windows 8 sense rebre canvis importants. Ara podria arribar amb un nou disseny que reubica les pestanyes d’informació en una barra lateral.

Petits canvis en l’explorador d’arxius: Windows 11 només permet eixamplar carpetes a la barra lateral d’explorador. Properament també permetrà arrossegar qualsevol tipus d’arxiu a secció Accés ràpid. L’explorador d’arxius, a més, mostrarà l’emmagatzematge disponible de OneDrive en la part superior dreta de les finestres.

Millores en el menú inici: el menú inici és un dels canvis més radicals que va rebre Windows 11, però encara té coses per millorar. Els de Redmond creuen que la possibilitat de crear carpetes servirà perquè puguem organitzar millor els nostres programes. Es tracta d’una possibilitat molt semblant a la qual ja tenim en els nostres telèfons mòbils.

Arrossegar i deixar anar en la barra de tasques: en Windows 11 també es van perdre funcions i una d’elles va ser la possibilitat d’arrossegar i deixar anar arxius o programes a la barra de tasques. Microsoft hauria escoltat els comentaris dels usuaris i l’actualització 22H2 portaria de retorn aquesta funció que va estar present des de Windows 7 fins a Windows 10.

Millores en seguretat i més: Però no tot en Windows 11 22H2 seria recuperar característiques demanades i ajustament de disseny. Amb aquesta actualització arribaria una nova eina de seguretat anomenada “Control d’aplicacions intel·ligents”. La seva missió, que  s’ha vis a la build 22567, és bloquejar aplicacions “potencialment no desitjades”

Millores en seguretat i més

No es tracta d’una característica de seguretat completament independent. De fet, funcionarà junt Microsoft Defender per a, segons promet Microsoft, elevar la seguretat del sistema i verificar si les aplicacions tenen una signatura vàlida del desenvolupador. En cas de no comptar amb una, l’aplicació serà marcada com “no de confiança“.

A més de les esmentades característiques s’espera que Windows 11 rebi altres ajustaments importants, que busquen millorar el rendiment i l’experiència general del sistema. De moment el sistema es troba instal·lat en gairebé del 20% dels ordinadors, la qual cosa significa múltiples configuracions de maquinari diferent en les quals ha de funcionar.

Nom de l'actualització i data de llançament

Sabem que Microsoft ha identificat a la seva pròxima actualització de característiques com “22H2. Això ens brinda pistes sobre la seva possible arribada. “22” es refereix a l’any i “H2” a la segona meitat de l’any. El marge és ampli, però amb la confirmació del nom de versió, tot sembla indicar que el desenvolupament està avançat, per la qual cosa podria arribar en algun moment de l’estiu.

Quant al nom, l’actualització ha estat coneguda com “Sun Valley 2”, però és poc probable que aquest sigui el seu nom de llançament. Els de Microsoft podrien triar una denominació amb el mes en què Windows 11 22H2 serà llançada, però per a saber si realment serà així només hem d’esperar que estigui disponible públicament.

A més de les esmentades característiques s’espera que Windows 11 rebi altres ajustaments importants, que busquen millorar el rendiment i l’experiència general del sistema. De moment el sistema es troba instal·lat en gairebé del 20% dels ordinadors, la qual cosa significa múltiples configuracions de maquinari diferent en les quals ha de funcionar.