TUTANKHAMON, momia maleïda

La tomba té el sostre de la cambra sepulcral decorat amb estrelles sobre un fons blau fosc i inclou en la seva decoració figures del rei realitzant actes rituals enfront de Osiris, Anubis i Hathor, sent això una innovació que influirà en el disseny de posteriors tombes.
En el sarcòfag de quarsita encara romania intacta la mòmia del rei, amb una garlanda de flors al coll i així es va mantenir exposada en el lloc fins que en 1928 va ser traslladada al Museu del Caire. No se sap perquè els lladres de tombes antics van respectar el cos del sobirà, perquè l’habitual és que les mutilessin i fins i tot destrossessin a la cerca dels amulets i joies que sabien que portaven entre les benes.1​ Més tard, la tomba va ser utilitzada com a amagatall d’altres mòmies que van ser traslladades aquí durant el Tercer període intermedi i identificades per les inscripcions trobades en els seus embolcalls funeraris.
800px-TheElderLady-61070-RightProfileView-PlateXCVII-TheRoyalMummies-1912

Momia Maleïda

Poc després que l’arqueòleg Howard Carter obrís la tomba de Tutankhamón, en 1922, van morir 25 persones relacionades amb les excavacions. Les defuncions es van produir per uns fongs microscòpics tòxics que van sortir del sepulcre segons anàlisis elaborades pels microbiòlegs.

TUTANKHAMON, momia maleïda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Desplaçat dalt de tot
Skip to content